Gås hos Matmakarna 2024
Skånes största mattradition, gåssa middagen!
Du kan sitta ner i vår restaurang, beställa catering eller köpa färsk gås.
Det är bara att välja, för gås ska det ätas.
Restaurangen, 7,8,9 & 10 nov
Vi lagar omsorgsfullt en 4 rätters gåsmeny.
-Svartsoppa med krås i buljong Alt
Svampsopppa med ekologiska svampar från Hällestad & äpple
-Rillette på låret, stekt lever,
Brynta nötter, surdegschips & snö
-Klassisk skånsk gås med tillbehör
Rödkål, gåsasås, brysselkål, stekt kulpotatis & persilja
-Äpplekaka med vaniljsås
För bordsbokning restaurang@matmakarna.se
Torsdag 18,00 & 18,30
Fredag & lördag sittning 17,00 & 20,00
Söndag 13,00
749:-/ person
Skånska Fåglar
Färsk skånsk gås 289:-/kg
Tupp skånsk 139:-/kg
Kalkon Skånsk 139:-/kg
I år är det stor brist på gäss, så först till kvarn.
Gässen kan hämtas f.om 29 okt och hela vecka 45. Annars går det bra att köpa frysta gäss. Beställ på butik@matmakarna.se
Med reservation av gås priset då världen ser ut som den gör.
Gås catering
Allt kommer presenterat på engångsfat med tydliga instruktioner.
Gåsamiddag 599:-/port (soppa, gås, äpplekaka)
-Svartsoppa med leverkorv & krås Alt Svamp & ädelostsoppa med äpple
-Stekt gås (kulpotatis,gåsasås,rödkål,sviskon,äpple ,brysselkål)
-Knäckig äpplekaka med vår egen krämiga vaniljsås
Soppa 95:-/ port
Gås 449:-/port
Äpplekaka 95:-/port
Stekt hel gås 289:-/kg råvikt + 200:- för stekning.
Vi säljer även lösvikt:
Gåsasås. 35:-/hg
Svartsopppa 35:-/hg
Avhämtning i butik från 1 nov till den 9 nov Beställning 5 dagar i förväg.
Bokning görs på catering@matmakarna.se
Vi gör var dag godare