Kvällsmeny

3E928489-732F-472B-AE1C-D68EC6BBAFB6

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan. Meny Större sällskap
Boka på restaurang@matmakarna.se eller ring oss på 046-732520

3 rätters 499:-

-Löjrom serveras med syrad grädde, rödlök, dill och friterad jordärtskocka

-Ankbröst (canette), Apelsin/svartpeppar glaserat, svamprisotto, pumpa purre, madeirasås & friterad ostronskivling

-Bryntsmör glass, serveras med chokladganache, saltkola, lemoncurd, crumble & citronverbena

Att börja med

-Mousserande vin, 95:-
-GT Blue velvet, 125:-
-Matmakarnas nötiga, 75:-
(Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt)
-Oliver 69:-
-Ölkorv Per i Viken 69:-
-Fläsksvålar Iberico 65:-
-Rostade Marconamandlar med salt, 69:-
-Mangalica skinka 40-50g, 109:- (Ungerskt ullsvin)

Förrätt

– Levain 59:-
Surdegsbröd stekt i smör & talg, smaksatt med vitlök

-Löjrom, 169:-
Serveras med syrad grädde, rödlök, dill och friterad jordärtskocka

-Chark/ost, 249:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, levainbröd & pesto

-Råbiff av skånsk Black Angus från Friskatorpet, 149:-
100g innanlår, serveras med varierande tillbehör, fråga personalen

Varmrätter
Styckmästaren rekommenderar

Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.
Ni finner alltid dessa detaljer hos oss, övriga kött detaljer se svarta tavlan i restaurangen.

-Cut of the day without bone, entrécote , 399kr
Black Angus hängmörad i 21 dagar från USA ca 250g

-Cut of the day on bone, Clubstek Steak, 455kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g

-Bavette (Flap meat), 299:-
Aberdeen Black  från Australien ca 200g

Till köttet serveras bearnaisesås, rödvinssås, pommes & side sallad
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader.

Book a Butcher min 8 Pers  förbokas 5 dagar innan, 899:-/PP
Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, side sallad & pommes. Bryntsmör glass serveras med choklad ganache, saltkola, lemoncurd, crumble & citronverbena
Vill ni prova det mytomspunna köttet KOBE?
Ca. 50 g. Tilläggskostnad på 599:-/person

-Ankbröst (canette), 289:-
Apelsin/svartpeppar glaserat, svamprisotto, pumpa puré, madeirasås & friterad ostronskivling

-Råbiff av Skånsk Black Angus från Friskatorpet, 255:-
180g innanlår, serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen

-MM´s Cheese Burgare, 219:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff, entrecote & luffarbiff talgsteks till 60 grader.
Serveras med jumi racletteost, karamelliserat sidfläsk, dijonnaise & picklad gurka i brioche bröd, pommes & vår ketchup. Dirty fries +20:-

-Lökringar med aioli 69:-

-Dirty fries med chark, lök, ost, persilja & aioli, 69:-
uppgradera er pommes till dirty på menyn + 20:-

-Vegetariskt, Frasig rotselleri.
Som Burgare 189:-
Med pommes, side sallad & bearnaise 219:-
Kan fås med svamprisotto om så önskas
(OBS. Risotton innehåller tuppfond)

De allra minsta under 12 år.
-Steak and fries 189:-
Bavette med bearnaise, pommes och sallad
-Barnburgare 129:-
120g kött i brioche bröd med sallad, ketchup, picklad gurka & pommes.
-Lasagne la maffia 95:-
Serveras med sallad & ketchup

Sött efter maten

-Creme brûlée, 89:-

-Bryntsmör glass, 109:-
Serveras med chokladganache, saltkola, lemoncurd, crumble & citronverbena

– Egengjord tryffel, 39:-

-Ostar 129:-
3 st med marmelad & kex

Kaffe på maten

-Walters kaffe, 25:-

-Te från Olof Viktors, 25:-

-Irish coffée (4cl), 125:-

Vi gör var dag godare

Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.

Dela gärna till dina vänner
Rulla till toppen