Restaurangen

sommelier-hos-matmakarna

Välkomna till oss på Matmakarna

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
För bokning ring 046-732520
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan.
Boka på restaurang@matmakarna.se
Här kan ni se vår meny!

Att börja med

Mousserande vin, 95:-
GT Blue velvet, 125:-
Matmakarnas nötiga, 75:-
-Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt
Oliver 69:-
Fläsksvålar 65:-
Marconamandlar rostade med salt, 69:-

Vi gör var dag godare

Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.

Förrätt

Charktallrik, 3 sorters chark , 89:-
3 sorters chark

Bruschetta, 109:-
med smör rostad levain bröd, tomater, balsamvinäger & pancetta

Chark/ost, 159:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, fröknäcke & pesto

Råbiff av skånsk Black Angus, 139:-
100g) Serveras med varierande tillbehör, fråga personalen

Varmrätt

Råbiff av Skånsk Black Angus, 245:-
180g, Serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen

Texas Chili- på högrev, chili & öl, 159:-
Serveras med levain bröd, picklad rödlök/jalapeños & syrad grädde

MM´s Burgare, 149:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med rökt jumi raclette, bacon/chipotlekräm & picklad rödlök i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

Tryffel Burgare deluxe 169:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med jumi tryffel raclette, tryffelkräm, semibakade tomater & karamelliserad lök  i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

Vegburgare 149:-

(bönor, kikärtor, vete, morot, lök) med rökt Jumi raclette, ruccola, karameliserad lök & aioli

Pommes med Matmakarnas Ketchup & tryffeldip, 49:-

Styckmästaren rekommenderar

Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.

Ryggbiff , 369kr
Aberdeen angus hängmörad i 21 dagar från Australien ca 250g

T-Bone Steak, 439kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g

Filé, 419kr
Black Angus hängmörad 4 veckor Friskatorpet 190g

Tomahawk eller Cowboy Steak (2pers) 899:-
Black Angus hängmörad 4-6 veckor Friskatorpet ca. 700g

Iberico Secreto belotta, 319:-
Abanico är en mör styckdetalj som sitter mellan karrén och kotletten, abonico upplevs mörare än secreton men har samma smörighet ca. 200g

Till köttet serveras bakad rotselleri, Carolina slaw & tre sorters sås som kompletterar köttet perfekt.
Är du extra hungrig så beställ till pommes. Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader.

Book a Butcher 8 Pers    förbokas 5 dagar innan, 699:-/PP
Här kan ni förboka vårt stora bord. Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, sparris, syrad kål & pommes.

Sött efter maten

Creme brulle, 69:-
Matmakarnas vaniljglass, 99:-
Serveras med jordgubbar, karamell & cookie

Kaffe på maten

Walters kaffe, 25:-

Te från Olof Viktors, 25:-

Irish coffée (4cl), 110:-

Dela gärna till dina vänner
Scroll to Top