Restaurangen

sommelier-hos-matmakarna

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
För bokning ring 046-732520
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan.
Boka på restaurang@matmakarna.se
Här kan ni se vår meny!

Att börja med

Mousserande vin, 95:-
GT Blue velvet, 125:-
Matmakarnas nötiga, 75:-
(Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt)
Oliver 69:-
Ölkorv 69:-
Fläsksvålar 65:-
Rostade Marconamandlar med salt, 69:-

Förrätt

-Mangalica skinka 40-50g, 109:-
Ungersk Mangalica är en mycket speciell grisras med välsmakande kött med fina fettmarmoreringar

-Vit sparris, 159:-
Smör pocherad sparris med beurre blanc , rom, dill & aska

-Chark/ost, 199:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, levainbröd & pesto

-Råbiff av skånsk Black Angus, 149:-
90g) Serveras med varierande tillbehör, fråga personalen

Varmrätter
Styckmästaren rekommenderar

Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.

-Cut of the day without bone, ryggbiff med kapa , 399kr
Aberdeen angus hängmörad i 21 dagar från Australien ca 300g

-Cut of the day on bone, T-Bone Steak, 469kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g

-Bavette (Flap meat), 289:-
Black Angus från U.S.A.(South Dakota, Nevada) ca 200g

Till köttet serveras bearnaisesås, rödvinssås, pommes & sallad efter säsong
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader.

Book a Butcher 8 Pers    förbokas 5 dagar innan, 799:-/PP
Här kan ni förboka vårt stora bord. Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, sallader & pommes. Som dessert serverar vi pecanpie med MM´s vaniljglass.

-Filé, 419:-
Black Angus, hängmörad 4 veckor från Friskatorpet 190g
Serveras med potatis fondant, rödvinssky, ramslöks smör & buntmorot

-Ankbröst, 289:-
Ankbröst med kinakål(brynt smör & soja), steklök, lagrad ost, poppade nudlar, gulbetspuré & anksky

-Råbiff av Skånsk Black Angus, 255:-
180g, Serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen

-MM´s Burgare, 149:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med rökt jumi raclette, bacon/chipotlekräm & picklad rödlök i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

-Tryffel Burgare deluxe 169:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med jumi tryffel raclette, tryffelkräm, semibakade tomater & karamelliserad lök  i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

-Vegburgare 149:-
(bönor, kikärtor, vete, morot, lök) med rökt Jumi raclette, ruccola, karameliserad lök & aioli

-Pommes med Matmakarnas Ketchup & tryffeldip, 49:-

-Sweet potato fries med Matmakarnas Ketchup & tryffeldip, 49:-

-Lökringar, 59:-

-Dirty fries med bacon, lök, ost, persilja & aioli, 59:-

-Sallad efter säsong med vinegrette, 49:-

Sött efter maten

-Creme brulle, 69:-

-Matmakarnas vaniljglass, 99:-
Serveras med variation på rabarber & cookie

Kaffe på maten

-Walters kaffe, 25:-

-Te från Olof Viktors, 25:-

-Irish coffée (4cl), 110:-

Vi gör var dag godare

Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.

Dela gärna till dina vänner
Rulla till toppen