Restaurangen

45F7D3FF-7330-45B7-961C-66B2673D51A6

Välkomna till oss på Matmakarna

 

Vi serverar bara Julens Smaker i restaurangen vecka 48-50 sen är det stängt och vi öppnar åter upp v2

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
För bokning ring 046-732520
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan.
Boka på restaurang@matmakarna.se
Här kan ni se vår meny!

Att börja med

Mousserande vin, 95:-
GT Blue velvet, 125:-
Matmakarnas nötiga –, 75:-
Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt
Oliver 69:-
Fläsksvålar 65:-
Marconamandlar rostade med salt, 69:-

Vi gör var dag godare

Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.

Förrätt

Charktallrik, 3 sorters chark , 89:-
3 sorters chark

Gravad hälleflundra, 149:-
med friterad jordärtskocka, kräm med smak utav rosépeppar, krasse & balsamico/örtolja

Chark/ost, 159:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, fröknäcke & pesto

Råbiff av skånsk Black Angus, 139:-
100g) Serveras med varierande tillbehör, fråga personalen

Varmrätt

Secreto Iberico Belotta- grisens hemlighet-, 285:-
Barolo-risotto, sallad på kålrabbi, grönkål & pepparrot.

Råbiff av Skånsk Black Angus, 235:-
180g, Serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen

Texas Chili- på högrev, chili & öl, 159:-
Serveras med levain bröd, picklad rödlök/jalapeños & syrad grädde

MM´s Burgare, 149:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med cheddar, bacon, sallad, tomat, lök, BBQ sås & majo i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

Pommes med tryffeldip, 39:-

Styckmästaren rekommenderar

Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.

Oxfilé, 329:-
Skånsk kalv ca 180g

Ryggbiff , 339:-
Angus Prime USA ca 250g

T-Bone steak  , 445:-
Skånsk Kviga 5v från köttkylen ca 550-600g

Till köttet serveras vitlöksrostad svartrot med vinäger stekt rödlök & chimichurrikräm som kompletterar köttet perfekt.
Är du extra hungrig så beställ till pommes. Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader.

Book a Butcher 8 Pers    förbokas 2 dagar innan, 699:-/PP
Här kan ni förboka vårt stora bord. Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, vitlöksrostad svartrot med vinäger stekt rödlök & pommes.

Sött efter maten

Chokladmousse med hallonröra, crumble & maräng 95:-
Matmakarnas vaniljglass, 95:-
Serveras med persika & rostad vit choklad

Kaffe på maten

Walters kaffe, 25:-

Te från Olof Viktors, 25:-

Irish coffée (4cl), 110:-

Dela gärna till dina vänner
Scroll to Top