Kvällsmeny
Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan. Meny Större sällskap
Boka på restaurang@matmakarna.se eller ring oss på 046-732520
3 rätters 499:-
-Sotad lax marinerad i äppelcidervinäger med blomkålskräm, rostad mandel & wasabiskum.
Toppas med krasse, dill & mizuna.
-Tuppballotine med pumpapuré, kål, picklad shiitakesvamp, rostad tuppsky & krispig potatiskaka, körvel & aska.
Alternativt
-Bavette (Flap meat)Aberdeen Black från Australien ca 200g med bearnaisesås, rödvinssås, pommes & side sallad
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader. ” medium”
-Kardemummaglass med äpple, pepparkaka, vitchoklad & vaniljbavaroise & kanel.
Att börja med
-Mousserande vin, från 115:-
-GT Blue velvet, 145:-
-Matmakarnas nötiga, 75:-
(Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt)
-Oliver 69:-
-Ölkorv Per i Viken 69:-
-Fläsksvålar Iberico 65:-
-Rostade Marconamandlar med salt, 69:-
-Mangalica skinka 40-50g, 119:- (Ungerskt ullsvin)
Förrätt
– Levain 59:-
Surdegsbröd stekt i smör & talg, smaksatt med vitlök.
Serveras med aioli
-Lax 155:-
Sotad lax marinerad i äppelcidervinäger med blomkålskräm, rostad mandel & wasabiskum.
Toppas med krasse, dill & mizuna.
-Chark/ost, 249:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, levainbröd & pesto
-Råbiff av skånsk Black Angus från Friskatorpet, 149:-
100g innanlår, serveras med varierande tillbehör, fråga personalen
Varmrätter
Styckmästaren rekommenderar
Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.
Ni finner alltid dessa detaljer hos oss, övriga kött detaljer se svarta tavlan i restaurangen.
-Cut of the day without bone, entrécote , 399kr
Black Angus hängmörad i 21 dagar från USA ca 250g
-Cut of the day on bone, T-Bone Steak, 489kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g
-Bavette (Flap meat), 299:-
Aberdeen Black från Australien ca 200g
Till köttet serveras bearnaisesås, rödvinssås, pommes & side sallad
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader ” medium”
Book a Butcher min 8 Pers förbokas 5 dagar innan, 899:-/PP
Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, side sallad & pommes.
Brynt smör glass med saltkola, kaksmulor & marinerade jordgubbar
Vill ni prova det mytomspunna köttet KOBE?
Ca. 50 g. Tilläggskostnad på 599:-/person
-Tupp, 299:-
Tuppballotine med pumpapuré, kål, picklad shiitakesvamp, rostad tuppsky & krispig potatiskaka, körvel & aska.
-Råbiff av Skånsk Black Angus från Friskatorpet, 269:-
180g innanlår, serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen
– Smokey Bacon Burger 235:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff, entrecote &
luffarbiff, med rökt cheddar, lök kräm, sallad, baconnaise & råhyvlad silverlök.
Serveras med pommes frites & vår egen ketchup.
-Lökringar med aioli 69:-
-Dirty fries med charkkrisp, lök, ost, persilja & aioli, 69:-
uppgradera er pommes till dirty på menyn + 20:-
–Vegetariskt
Halloumi burgare med serveras med rökt cheddar, lök kräm, sallad, aioli & råhyvlad silverlök, pommes & vår egen ketchup 189:-
Frasig rotselleri serveras med bearnaisesås, shiitake svamp, pommes & side sallad 219:-
De allra minsta under 12 år.
-Steak and fries 189:-
Bavette med bearnaise, pommes och sallad
-Barnburgare 129:-
120g Burgare med ost i brioche bröd med sallad, ketchup, lök & pommes.
-Lasagne la maffia 95:-
Serveras med sallad & ketchup
Sött efter maten
–Creme brulle 85:-
-Glass, 109:-
Kardemummaglass med äpple, pepparkaka, vitchoklad & vaniljbavaroise & kanel.
– Egengjord tryffel, 39:-
-Ostar 129:-
3 st med marmelad & kex
Kaffe på maten
-Walters kaffe, 29:-
-Te från Olof Viktors, 29:-
-Irish coffée (4cl), 145:-
Vi gör var dag godare
Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.