Restaurangen

sommelier-hos-matmakarna

Välkomna till oss på Matmakarna

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
För bokning ring 046-732520
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan.
Boka på restaurang@matmakarna.se
Här kan ni se vår meny!

Att börja med

Mousserande vin, 95:-
GT Blue velvet, 125:-
Matmakarnas nötiga, 75:-
-Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt
Oliver 69:-
Fläsksvålar 65:-
Marconamandlar rostade med salt, 69:-

Vi gör var dag godare

Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.

Förrätt

Charktallrik, 89:-
3 sorters chark

Bruschetta, 109:-
med smör rostad levain bröd, tomater, balsamvinäger & pancetta

Chévremousse, 109:-
Serveras med bakade betor, kokt päron & kavringsmulor

Chark/ost, 159:-
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, fröknäcke & pesto

Råbiff av skånsk Black Angus, 139:-
100g) Serveras med varierande tillbehör, fråga personalen

Varmrätt

Råbiff av Skånsk Black Angus, 235:-
180g, Serveras med varierande tillbehör & pommes, fråga personalen

Texas Chili- på högrev, chili & öl, 159:-
Serveras med levain bröd, picklad rödlök/jalapeños & syrad grädde

MM´s Burgare, 149:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med rökt jumi raclette, bacon/chipotlekräm & picklad rödlök i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

Tryffel Burgare deluxe 169:-
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff,entrecote & luffarbiff
Serveras med jumi tryffel raclette, tryffelkräm, semibakade tomater & karamelliserad lök  i briochbröd (Burgaren serveras stekt till 60 grader)

Vegburgare 149:-
(bönor, kikärtor, vete, morot, lök) med rökt Jumi raclette, ruccola, karameliserad lök & aioli

Pommes med Matmakarnas Ketchup & tryffeldip, 49:-

Sweet potato fries med Matmakarnas Ketchup & tryffeldip, 49:-

Lökringar, 59:-

Dirty fries med bacon, lök, ost, persilja & aioli, 59:-

Styckmästaren rekommenderar

Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.

Cut of the day without bone, ryggbiff , 389kr
Aberdeen angus hängmörad i 21 dagar från Australien ca 250g

Cut of the day on bone, T-Bone Steak, 469kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g

Bavette (Flap meat), 289:-
Black Aberdeen från Australien ca 200g

Till köttet serveras bakad hasselbaks palsternacka, rostad spetskål med feta ost, pumpafrön & tre sorters sås som kompletterar köttet perfekt.
Är du extra hungrig så beställ till pommes. Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader.

Filé, 419:-
Black Angus, hängmörad 4 veckor från Friskatorpet 190g
Serveras med jordärtskockspuré, rödvinssås & ölkokta steaklökar

Short ribs, 289:-
Revben av nöt, som har bakats över 12 timmar
Serveras med majskräm, guacamole, MM´s sweet Bourbon BBQ sås, syrad kål & tortilla

 

Book a Butcher 8 Pers    förbokas 5 dagar innan, 799:-/PP
Här kan ni förboka vårt stora bord. Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, bakad spetskål med fetaost, pumpafrön, hasselbaks palsternacka & pommes. Som dessert serverar vi pecanpie med MM´s vaniljglass

Sött efter maten

Blåbärspannacota, 99:-
Serveras med brynt smör, söt jord, vaniljbavaroise & maräng

Creme brulle, 69:-

Matmakarnas vaniljglass, 99:-
Serveras med äpple, karamell & cookie

Kaffe på maten

Walters kaffe, 25:-

Te från Olof Viktors, 25:-

Irish coffée (4cl), 110:-

Dela gärna till dina vänner
Scroll to Top