Matmakarnas butik

Matmakarna i Kävlinge bbq-ketchup-chilisås

Välkommen till din lokala kött- och osthandlare i Kävlinge. Här finner ni hängmörat- och nystyckat kött från utvalda bönder, handplockade magiska ostar, charkuterier från småskaliga producenter och delikatesser från när och fjärran. T ex vårt eget varumärke av ketchup, bbq såser och marmelad. Titta gärna förbi och bli inspirerad. Kontakta oss gärna så hjälper vi er med stora som små presentlådor.

Matmakarna i Kävlinge JD

Närproducerat kött

Vi ser allvarligt på kött. Därför kommer kvalitet på första, andra och tredje plats. Vi erbjuder helst lokalt och närproducerat – men bara om det lever upp till våra högt ställda krav på kvalité.

Vi har ett brett och inspirerande utbud av kött, som omsorgfyllt produceras av utvalda och fantastiskt duktiga bönder från hela världen. Det finns en rad olika faktorer som avgör ätkvalitén. Det är ras, ålder, kön, foder, slakt, fett, årstid, mörning och klassificering av slaktkroppen.

Det spelar ingen roll var köttet kommer ifrån, EKO, Krav lokalt, närproducerat, långproducerat, om man inte har koll på de olika faktorerna. Så som så många kockar och köttkunniga personer världen över har sagt tidigare, ”lär känna din kötthandlare”.

Matmakarna i Kävlinge ost

Vällagrade ostar

En äkta ost innehåller bara fyra ingredienser: mjölk, syrningsbakterier, löpe och salt. De flesta svenska ostar är pastöriserade och då försvinner de flesta goda näringsämnena. Hos oss hittar du bara äkta ostar, för smakens skull.

vi har bara goda ostar hos matmakarna
Rulla till toppen