Matmakarnas butik

IMG_6874 2

Välkommen till din lokala kött- och osthandlare i Kävlinge. Här finner ni hängmörat- och nystyckat kött från utvalda bönder, handplockade magiska ostar, charkuterier från småskaliga producenter och delikatesser från när och fjärran. T ex vårt eget varumärke av ketchup, bbq såser och marmelad. Titta gärna förbi och bli inspirerad. Kontakta oss gärna så hjälper vi er med stora som små presentlådor.

FB66570B-A586-4848-90C5-408EA8CDCDB5

kött!

Vi ser allvarligt på kött. Därför kommer kvalitet på första, andra och tredje plats. Vi erbjuder helst lokalt och närproducerat – men bara om det lever upp till våra högt ställda krav på kvalité.

Vi har ett brett och inspirerande utbud av kött, som omsorgfyllt produceras av utvalda och fantastiskt duktiga bönder från hela världen. Det finns en rad olika faktorer som avgör ätkvalitén. Det är ras, ålder, kön, foder, slakt, fett, årstid, mörning och klassificering av slaktkroppen. Det spelar ingen roll var köttet kommer ifrån, EKO, Krav lokalt, närproducerat, långproducerat, om man inte har koll på de olika faktorerna. Så som så många kockar och köttkunniga personer världen över har sagt tidigare, ”lär känna din kötthandlare”.

Matmakarna är en certifierad butik/restaurang för Kobe beef.
Kobe Beef får bara säljas av certifierade medlemmar till
The Kobe beef Association.
Vi är stolta över att va en av de få i Sverige som får hantera detta mytomspunna kött. Köttet kommer från Japanska fullblods Waguy.

IMG_4381 2

Vällagrade ostar

En äkta ost innehåller bara fyra ingredienser: mjölk, syrningsbakterier, löpe och salt. I vår ostdisk finner ni utvalda ostar från när och fjärran. Ni måste testa Matmakarnas nötiga Vår ost är en Gouda som lagrats över 18 mån. Med lagringen får osten sin karaktär med saltkristaller och nötighet med en eftersmak av knäckig karamell. Kom in och testa, ni kommer bli beroende!

IMG_A27AB9666D77-1
Rulla till toppen