Ala Carté

Din lokala kött- och osthandlare som slog sig ner i Kävlinge 2010. Sedan dess har vi utvecklat vår butik och 2014 kom det en restaurangdel. Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av bra kvalitet!
Vid vid större sällskap, 8 eller fler ber vi er förboka maten minst 2 dagar innan. Meny Större sällskap
Boka på restaurang@matmakarna.se eller ring oss på 046-732520
Vår 3 rätters 599kr
Förrätt:
– Bakad rotselleri med eldad getost, panchetta, kryddpicklad rödbeta, timjanhonung & valnötter
Varmrätt:
– Rödvinsbrässerad oxkind med varmrökt sidfläsk, potatispuré smaksatt med tryffel, krispigt tuppskinn, vinäger bakad steklök & krasse
Alt.
-Bavette (Flap meat)Aberdeen Black från Australien ca 200g med bearnaisesås, rödvinssås, pommes & side sallad
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader ” medium”
Dessert:
– Brynt smör glass med rostad choklad, björnbärskompott, mördegs crumble & citronmeliss
Att börja med
-Mousserande vin, från 115kr
-GT från Kyflinge, 169kr
-Matmakarnas nötiga, 75kr
(Ost med nötig karaktär med smak av karamell & salt)
-Oliver 69kr
-Ölkorv Per i Viken 69kr
-Fläsksvålar Iberico 69kr
-Rostade Marconamandlar med salt, 69kr
-Mangalica skinka 40-50g, 129kr (Ungerskt ullsvin)
Förrätt
– Levain 59kr
Surdegsbröd stekt i smör & talg, smaksatt med vitlök.
Serveras med aioli
-Getost 159kr
Serveras med bakad rotselleri, Matmakarnas panchetta, kryddpicklad rödbeta, timjanshonung & valnötter
– Chark/ost, 269kr perfekt att dela på två.
4 sorters chark, 2 sorters ostar, oliver, cornichons, svålar, levainbröd & pesto
– Råbiff 165kr
på 100g innanlår från Friskatorpet, ruccola, tryffelkräm, friterad kapris, lökkrisp, lagrad ost, äggulekräm, råhyvlad champinjon & krasse
-Eldad Waguy Kagoshima A5 BMS 10 289kr
50g som eldas snabbt vid bordet och serveras med Eel sås
Varmrätter
Styckmästaren rekommenderar
Här har vår styckmästare plockat ut det bästa köttet för dagen, antingen från vår köttkyl eller från någon av våra samarbetspartners. Vi jobbar mest med Friskatorpet från Kristianstad. Men även med kött från övriga världen om det uppfyller våra högt ställda krav.
Ni finner alltid dessa detaljer hos oss, övriga kött detaljer se svarta tavlan i restaurangen.
-Book a Butcher 899kr
min 4 Pers förbokas 1 dag innan, , Hela sällskapet måste ta denna menyn.
Ni börjar med 3 x chark, Sen blir ni serverade 4 sorters kött i en mix av gris, nötkött & korv. Fyra såser, side sallad & pommes.
Avslutas med brynt smör glass med rostad choklad, björnbärskompott, mördegs crumble & citronmeliss
Vill ni prova det mytomspunna köttet KOBE?
Ca. 50 g. Tilläggskostnad på 699:-/person
– Cut of the day without bone, entrécote , 455kr
Black Angus hängmörad i 21 dagar från USA ca 280g
– Cut of the day on bone, T-Bone Steak, 529kr
Black Angus hängmörad 5-6 veckor Friskatorpet 600g
– Bavette (Flap meat), 349kr
Aberdeen Black från Australien ca 200g
Till köttet serveras bearnaisesås, rödvinssås, pommes frites & side sallad
Vi rekommenderar en stekningsgrad på 54 grader ” medium”
–Pepparstek 429kr
File från friskatorpet (200g) serveras Matmakarnas pepparsås spetsad med cognac, pommes frites & side sallad
– Rödvinsbrässerad Oxkind 359kr
Serveras med varmrökt sidfläsk, potatispuré smaksatt med tryffel, krispigt tuppskinn, vinäger bakad steklök & krasse
Komplettera med färsk tryffel 120kr
–Råbiff av Skånsk Black Angus från Friskatorpet, 289kr
180g Råbiff på innanlår från Friskatorpet, ruccola, tryffelkräm, friterad kapris, lökkrisp, lagrad ost, äggulekräm, råhyvlad champinjon & krasse
Kommer med pommes frites & dijonnaise
– Bacon Jam Burger 235kr
200g Nymald färs av högrev, ryggbiff, entrecote & luffarbiff,
med knaperstekt bacon, fikonmarmelad, raclette ost, frissesallad, picklad silverlök & röktaioli.
Serveras med pommes frites & MM’s ketchup.
–Lökringar 69kr
med aioli
–Dirty fries 69kr
med charkkrisp, lök, ost, persilja & aioli, uppgradera er pommes till dirty på menyn + 39kr
–Vegetariskt
–Halloumi burgare 199kr
med serveras med fikonmarmelad, raclette ost, frissesallad, picklad silverlök & röktaioli.
-Frasig rotselleri 229kr
Serveras med bearnaisesås, tryffelmos & side sallad
De allra minsta under 12 år.
-Steak and fries 189kr
Bavette med bearnaise, pommes och sallad
-Barnburgare 129kr
120g Burgare med ost i brioche bröd med sallad, ketchup, lök & pommes.
Sött efter maten
–Creme brulée 99kr
med smak av polka
-Vår egen Glass, 129kr
Brynt smör glass med rostad choklad, björnbärskompott, mördegs crumble & citronmeliss
-Egengjord tryffel, 39kr
-Ostar 149kr
3 st handplockade ostar serveras med marmelad & kex
Kaffe på maten
-Walters kaffe, 29kr
-Te, 29kr
-Irish coffée (4cl), 145kr
Vi gör var dag godare
Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krusiduller. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela vår verksamhet.